Германска природозащитна организация Дойче умвелтхилфе описа новогодишната вечер като нощ на ужасите

...
Германска природозащитна организация Дойче умвелтхилфе описа новогодишната вечер като нощ на ужасите
Коментари Харесай

Жертви, ранени и задържани в новогодишната нощ в Германия

Германска природозащитна организация  " Дойче умвелтхилфе " разказа новогодишната вечер като  " нощ на ужасите за милиони животни ", в страна, известна с рисковото потребление на пиротехнически средства по време на празниците в края на годината, съобщи ДПА. 

Общо в цяла Германия през новогодишната нощ загинаха трима младежи на възраст сред 18 и 22 години, станали жертва на пиротехнически устройства, с които са боравели, отбелязва Агенция Франс Прес. 
 
Активисти от придвижването още веднъж приканиха за забрана на фойерверките в изказване, оповестено през днешния ден. 

Използваните в Германия пиротехнически средства водят всяка година до голям брой контузии, високи нива на замърсяване с прахови частици, доста отпадък и набези против службите за незабавна помощ, се показва в изказването. Освен това " това беше нощ на смут за милиони животни, които бяха паникьосани от фойерверките ", акцентират природозащитниците.  

" Дойче умвелтхилфе " прикани министърката на вътрешните работи Нанси Файзер да забрани продажбата и потреблението на пиротехнически средства от частни лица в новогодишната нощ.

" Мислим за всички ранени, включително много инцидентни минувачи и деца, както и за техните фамилии. Мислим за милионите хора и животни, които също са наранени от суматохата, замърсяването на въздуха, което предизвиква заболявания, пожарите и доста други неща ", съобщи в прессъобщението шефът на групата Юрген Реш. " Не можем повече да одобряваме, че всички те страдат по този метод, акцентира той.

При произшествия в новогодишната нощ в Берлин бяха задържани близо 390 души, а над 50 чиновници на силите на реда са били ранени, напомня Франс прес, като цитира локалната полиция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР